WM bobslee 2015 in Winterberg

By 30 december 2014 november 26th, 2017 sportief
Bobslee Winterberg

bobslee-winterberg-villa-annabelle-vakantiehuisGelegen op 776 m hoogte en 1606 m lang. Hier halen atleten topsnelheden tot 150 kilometer per uur. Het internationale gevecht in het ijskanaal om honderdsten van seconden is net zo spannend als een thriller. In 2015 vindt hier op de bobslee- en rodelbaan Winterberg het FIBT wereldkampioenschap bobslee en skeleton plaats.

Of u zich intensief voor sport interesseert of alleen maar zo’n beetje, de bobsleebaan Winterberg Hoogsauerland kent u beslist. De baan is een van de snelste ter wereld. Reden voor de beste bobsleeërs en skeletonners ter wereld en voor duizenden kijkers, elk jaar weer naar Winterberg te komen. Met je neus er bovenop deze topsport en de bijbehorende topspanning meebeleven.
Het ijskanaal dat miljoenen toeschouwers van televisie kennen, is ook buiten het winterse sportgebeuren om te bezoeken. Bij een rondleiding over de bobsleebaan kunt u een blik achter de schermen werpen en ontdekt u hoe de vroegere natuurbobsleebaan werd omgevormd tot de huidige kunstijsbaan, die nu tot de modernste ter wereld hoort. U krijgt uitleg over de werking van het immense koelsysteem en hoe de baanrecords tot stand kwamen. De rondleidingen zijn van april tot en met oktober.
Verdere informatie is te vinden op bobbahn.de.