Winterbanden in Duitsland!

By 13 november 2014 november 17th, 2018 de reis, sportief
Winterbanden Duitsland

Het is in Duitsland verplicht winterbanden te hebben indien de winterse omstandigheden dat vereisen. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. Ook buiten de wintermaanden kan er sprake zijn van winterse omstandigheden. Voor winterbanden wordt een minimale profieldiepte van 4 mm geadviseerd. Een winterband met een profieldiepte minder dan 4 mm verliest zijn winterse eigenschappen.
Dit zijn enkel wat richtlijnen en contact de ANWB voor de laatste regels omtrent winterbanden.

Sneeuwkettingen

Rij ’s winters dus standaard op winterbanden in Duitsland. En neem voor de bergen ook sneeuwkettingen mee. Sneeuwkettingen zijn namelijk verplicht als dit door een verkeersbord wordt aangeven. Deze verplichting geldt ook voor vierwiel aangedreven auto’s. Met sneeuwkettingen mag maximaal 50 km per/h gereden worden.

ANWB adviseert

Rijdt u in de wintermaanden naar of door Duitsland, rijd dan op winterbanden. Gaat u naar de bergen, neem dan ook sneeuwkettingen mee. Buiten het winterseizoen moet u, zeker in de bergen, ook bedacht zijn op verrassend weer.

Lees hier alles over winterbanden.