Een weekend Winterberg, Sauerland

By 9 augustus 2016 november 19th, 2018 bezienswaardigheden, sportief
Weekend Winterberg - Sauerland

Het is heerlijk weekend Winterberg om met een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, Sinterklaas of gewoon een vrienden-weekend er lekker tussenuit te gaan. Een weekendje Sauerland is dan een fantastische oplossing. Een gebied met een winter en zomer seizoen, dicht bij huis en altijd gezellig!

Op 3 uur rijden van Utrecht ligt Winterberg (Sauerland) een prima gelegenheid om snel een weekend in een volledig andere omgeving te zijn. Van het vlakke Nederland rij je snel de bergen in. Sauerland heeft een hele mooie natuur, volop vertier in Winterberg en Willingen, genoeg voor een heerlijke vakantie.

Omdat het zowel een zomer- als winter vakantiebestemming is kun je hier eigenlijk altijd terecht voor een ontspannen weekend. Voor de zomervakantie ligt de nadruk op wandelen, zwemmen in een van de zwembaden of meren, fietsen of gewoon heerlijk luieren!

Als wintervakantie kun je hier volop skiën. Winterberg (midden in Sauerland) is de noordelijkste wintersportbestemming en in meerdere onderzoeken als ‘heel interessant’ beoordeeld door de veelal Nederlandse bezoekers zelf. Om het nu allemaal nog mooier en beter te maken heeft de gemeente Winterberg de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in skiliften, pistes, langlaufloipes etc.

Weekend Winterberg - route
vakantiehuis huren winterberg

“Wij zijn met 2 gezinnen in de herfstvakantie een midweek in Villa Annabelle geweest. Wat een heerlijk groot, schoon, luxe en smaakvol ingericht vakantiehuis!”

Bekijk alle reviews op Zoover Cijfer: 9,3

Door al deze investeringen is Winterberg nu een groot skigebied, met vele liften, rodelbanen en allerlei vertier in het dorp. Zo zijn er erg veel restaurants, mooie kledingwinkels en kun je er voor al je sportuitrusting prima terecht. Tevens zijn er mogelijkheden om je ski-uitrusting of een MTB (electrisch of niet) te huren.

Weekend Winterberg - Sauerland

Een weekend Winterberg in een sfeervol vakantiehuis.

Vakantiehuis Villa Annabelle, Winterberg

Sinds een aantal jaren verhuren we een groot vakantiehuis in Winterberg. Het huis heeft plaats voor 8 tot 14 personen en is gelegen in een van de ‘voordorpen’ van Winterberg, Siedlinghausen. Een dorp met 2000 inwoners, vlakbij de ski-pistes en midden in de natuur. Vanuit het huis loop je zo het bos in of ga je naar de bakker (de buurman). Verder zijn er diverse restaurants in de omgeving en er eindeloos te genieten in en om het ruime huis.

Reserveer je vakantiehuis