Weekend skiën in Winterberg

By 28 juli 2016 november 26th, 2017 sportief
weekend skien winterberg

De Skiliftkarussell bij Winterberg (10 minuten vanaf Villa Annabelle) is veruit het grootste en meest bekende samenhangende skigebied van het Sauerland; voor een heerlijk weekendje Winterberg. Wanneer de sneeuw goed is komen hier duizenden wintersporters samen om te genieten van alle liften en hellingen van het Sauerland. Er is de laatste jaren zoveel geïnvesteerd in de liften en infrastructuur van Winterberg, dat sommige gebieden in de Alpen er jaloers naar kijken.

 

Winterberg skipistesWeekend skiën Winterberg

Winterberg beschikt over een relatief groot en goed gefaciliteerd skigebied. Uiteraard wordt hier het woord ‘relatief’ gebruikt, want Winterberg ligt op slechts een uurtje of drie rijden vanuit Utrecht. Dit middelgebergte is simpelweg minder hoog (tot 800 meter hoogte) en groot en ook minder sneeuwzeker dan de Alpen, dus een vergelijking met een Alpengebied gaat al snel mank. Maar goed, met behulp van 26 skiliften kun je hier een grote ronde maken over zeven ‘bergen’. Ruim 27 kilometer pistes strekken zich uit over zeven deelgebieden: Astenstrasse, Bremberg, Herrloh, Kappe, Kahler Asten, Sürenberg en Poppenberg. De afdalingen zijn niet al te lang, maar je kan hier gewoon lekker skiën. De moeilijkheidsgraad varieert van verschillende oefenhellingen tot de pittige ‘Slalomhang’. Op tien pistes is kunstlicht aanwezig, dus bestaat de mogelijkheid tot avondskiën. Warme periodes kunnen steeds beter worden overbrugd door het toenemende aantal steeds geavanceerdere sneeuwinstallaties. Een groot deel van de pistes wordt kunstmatig langer wit gehouden. Ook de liften en al het andere materieel zijn hier modern en perfect op orde.

Welk type skiërs en snowboarders?

Een weekendje Winterberg trekt een divers palet van skiërs en snowboarders. Dit varieert van Nederlandse en Duitse wintersporters die lekker even een dagje of twee komen glijden als de condities goed zijn, tot jongeren die in spijkerbroek en zonder techniek de piste onveilig maken. Voor beginnende skiërs is Winterberg een prima bestemming, maar ook voor gevorderden die dichtbij huis sfeer willen komen proeven.

Après-ski in Winterberg

Bij ieder goed skigebied hoort volgens ons natuurlijk ook een goede après-ski. En die is in Winterberg goed voorhanden. Het start natuurlijk al met bier en braadworst op de piste. Maar daar blijft het niet bij. Möppi’s Huette is de place-to-be als het om après-ski in Winterberg gaat en ook in het Nederlandse hotel de Brabander weten ze wel hoe ze een feestje moeten bouwen. Voor de echte après-ski hoef je dus niet eens helemaal naar de Alpen te rijden.

De 11 dorpen van Winterberg

Winterberg is een gezellig stadje. Het centrum is autovrij en gezellig. Nederlandse invloeden in Winterberg zijn nooit ver weg. Je vindt hier Nederlandse hotels, cafés, appartementen en uiteraard ook Nederlandse skileraren. Zo kunnen ook de kleinste makkelijk meedoen op de piste.

Wat is er nog meer te doen…

Dat de Skiliftkarussell Winterberg een traditioneel en belangrijk centrum voor de Duitse wintersport is, blijkt ook uit wedstrijdinstallaties zoals de officiële bobsleebaan en de verschillende springschansen. Nederlandse bobsleeërs en skispringers trainen hier volop. Rodelen is een andere geliefde bezigheid in dit skigebied Ook voor zomer rodelen). En ook de langlaufers voelen zich hier thuis, dankzij vele tientallen kilometers loipen en een langlaufstation.

Hier een vakantiehuis huren voor 8 tot 14 personen?

huis huren winterbergVlak in de buurt van dit gebied ligt vakantiehuis Villa Annabelle, een huis met alle voorzieningen om een groep van 8 tot 14 personen een heerlijk luxe verblijf te bieden. Het huis is erg ruim en voorzien van alle comfort dat de verwende vakantieganger zich kan wensen. Bekijk de beschikbaarheid en tarieven van het vakantiehuis op de speciale pagina.